Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

«Πάσα στη φιλία, καρφί στο ρατσισμό»

Για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2014, με θεματικό άξονα «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι», οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν   δράσεις, με την ενεργό συμμετοχή όλων των εκπαιδευτικών και των μαθητών του σχολείου μας.
Την Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου ενημερώθηκαν όλοι οι μαθητές για την θεσμοθέτηση της Πανελλήνιας Ημέρας και τον θεματικό άξονα των δράσεων. Στην συνέχεια, δημιουργήθηκαν εθελοντικές ομάδες μαθητών και ανατέθηκαν εργασίες: κατασκευή της κεντρικής αφίσας, τραγούδι ή ποίημα, υπεύθυνοι φωτογραφίας και βίντεο, υπεύθυνοι οργάνωσης αγώνων. 
Την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου αναρτήθηκε η κεντρική αφίσα με σύνθημα «Πάσα στη φιλία, καρφί στο ρατσισμό» και έγινε η κλήρωση των μικτών ομάδων, παρουσία των προέδρων κάθε τάξης. Όλο το σχολείο μοιράστηκε σε έξι μικτές ομάδες των 8 παιδιών, με μαθητές και μαθήτριες και από τις τρεις τάξεις.
Την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου αναρτήθηκε έκθεση με αφίσες των σύγχρονων Ολυμπιακών αγώνων και οι μαθητές ανέτρεξαν σε ιστορικές  Ολυμπιακές στιγμές με μηνύματα κοινωνικού αποκλεισμού, αδελφοποίησης και ευγενούς άμιλλας. Παράλληλα, αναρτήθηκε αφίσα με ποίημα «Δες το αλλιώς», δημιουργία ομάδας παιδιών.
Την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, ύστερα από την αναβολή της Δευτέρας 6 Οκτωβρίου, λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών. Την πρώτη διδακτική ώρα, ο Διευθυντής διάβασε στους μαθητές του σχολείου το σχετικό μήνυμα του Υφυπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων και στη συνέχεια, οι ομάδες δημιούργησαν τις αφίσες τους, εκφράζοντας το μήνυμα της ημέρας. Οι αθλητικές δραστηριότητες ξεκίνησαν, σε γιορταστική ατμόσφαιρα, με την παράταξη όλων των ομάδων και τις αφίσες τους, στο γήπεδο του ποδοσφαίρου, το οποίο είχε ήδη χωριστεί σε δύο γήπεδα. Οι ομάδες  χωρίστηκαν με κλήρωση σε δύο ομίλους που έπαιξαν ταυτόχρονα, τρία παιχνίδια για την κάθε ομάδα των 20 λεπτών, χωρίς βαθμολογία. Στην συνέχεια, ακολούθησαν τρία παιχνίδια πετοσφαίρισης των δύο σετ, ύστερα από νέα κλήρωση και η ημέρα έκλεισε, φωνάζοντας όλα τα παιδιά μαζί το κεντρικό μας σύνθημα  «Πάσα στη φιλία, καρφί στο ρατσισμό»!
Τις επόμενες ημέρες, έγινε επεξεργασία του υλικού και δημιουργήθηκε δεκάλεπτο βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Η υπεύθυνη των δράσεων
Θηραίου Μαρία, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο